Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΟ ΠΕΤΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ

Αυτή η ιστορία, που στο τέλος έμαθα από το σημείωμα της συγγραφέως, ότι είναι αληθινή, σε πρώτη φάση με μάγεψε! Με μάγεψε ο έρωτας των πρωταγωνιστών, το ότι αψήφησαν τα πάντα μόνο και μόνο για να είναι μαζί!
Ναι, ένα κορίτσι κι ένα αγόρι στο πέρασμα του χρόνου αγαπήθηκαν πολύ. Δημιούργησαν οικογένεια, πολέμησαν πολλούς και διάφορους εχθρούς, μεγάλωσαν μαζί με τα παιδιά τους και ύψωσαν τα στήθη τους μπροστά σε γιγάντιους εχθρούς.
Αυτό το κορίτσι, ένα σπάνιο πλάσμα σε δύναμη ψυχής, ήταν πιο δυνατό κι από εκατό άντρες. Τα βάσανά της πολλά κι ο άντρας της απών. Εναντίον όλων, κατάφερε να νικήσει την πείνα, τον πόλεμο, την φτώχεια και να κρατήσει ζωντανά τα παιδιά της με το κεφάλι της ψηλά.
Αγάπησε δυνατά και πιστεύω ότι η δύναμή της προερχόταν από αυτήν την αγάπη. Δεν κατάφερε να την ξεριζώσει από μέσα της αν και δεν είμαι σίγουρη αν το ήθελε και αν το προσπάθησε μέσα της, τελικά. Ταγμένη ψυχή και σώμα σε αυτόν τον έρωτα!
Σκέφτομαι, πως η αληθινή αυτή ιστορία μοιάζει με παραμύθι! Η συγγραφέας Αναστασία Κορινθίου ζωντάνεψε την οικογένειά της μέσα από αυτές τις σελίδες, συστήνοντας και σε μας ζωές περασμένες που βγήκαν νικήτριες σε δύσκολες εποχές. Μας ταξίδεψε σε μέρη απάτητα, μας φανέρωσε την ατελείωτη πείνα τους, την προσμονή τους για το καλύτερο, τα δάκρυα τους και έναν ατελείωτο θάνατο.
Η ηρωίδα της, μια γενναία ύπαρξη, με θύμωσε! Υπήρξαν στιγμές που πραγματικά θύμωσα μαζί της. Η ζωή της όλη αφιερωμένη στην οικογένεια της και στον αγαπημένο της. Ο άντρας της, πολεμούσε για την πατρίδα, για την χώρα του και τα ιδανικά του!
Κάποια στιγμή όμως επιβεβαίωσε τον κανόνα. "Κανένας δεν είναι πιο αχάριστος από αυτόν που έχει ευεργετηθεί!"
Κλείνοντας, θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στη συγγραφέα που μέσα από τις ζωές της οικογένειάς της, με γραφή ζωντανή με μετέφερε σε εκείνους τους τόπους για να πάρω κι εγώ λίγη από τη δόξα τους διαβάζοντάς για αυτές!
Μην το προσπεράσετε!


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου