Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

ΣΚΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΑ ΟΧΘΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ

 "Στο βιβλίο που κρατάς και δειλά - δειλά ξεφυλλίζεις θα μεταφερθείς στην ατμόσφαιρα του μύθου, θα κάνεις εικόνα την ιστορία, θα τη ζήσεις..."

Δεκαέξι σκιώδεις ελληνικοί αστικοί θρύλοι για ανήσυχα βράδια!
Οι αστικοί μύθοι είναι ιστορίες άγνωστης προέλευσης που δεν στηρίζονται σε κανένα βάσιμο στοιχείο, όμως διαδίδονται ευρέως και μάλιστα σε διαφορετικές εκδοχές, καταφέρνοντας να παραμείνουν πιστευτές σε βάθος χρόνου.
Λαϊκά παραμύθια που δεν γνωρίζουμε αν είναι αληθινά αυτά που μας αφηγούνται γιατί στην πραγματικότητα κάνεις δεν ξέρει!
Δεκαέξι παραμύθια, λοιπόν, με φαντάσματα να αιωρούνται, μέρη σκοτεινά κι απειλητικά, ερειπωμένα κτήρια που μέσα στους τοίχους τους κρύβονται σκοτεινές σκιές, σπίτια αφιλόξενα γεμάτα θάνατο, δαχτυλίδια που δεν εγκαταλείπουν ποτέ τον αγαπημένο τους κάτοχο, έρωτες που γεννήθηκαν για να πεθάνουν!
Ο συγγραφέας συγκέντρωσε μέσα σε αυτό το βιβλίο δεκαέξι ανατριχιαστικούς αστικούς μύθους για να μας θυμίσει ότι οι νεράιδες, η μόρα, και οι βρικόλακες δεν ζούνε μόνο μέσα στις σελίδες ενός παραμυθιού. Κυκλοφορούν ανάμεσα μας, όσο τρομαχτικό κι αν ακούγεται αυτό, γιατί οι ιστορίες τους μεταφέρονται από στόμα σε στόμα εδώ και κάτι αμέτρητα χρόνια.
Σε όλους βρέθηκε κάποια στιγμή της ζωής μας ένας αφηγητής είτε αυτός ήταν η γιαγιά μας είτε κάποιος συμμαθητής μας, που μας μετέφερε σε μια άλλη ζωή, σε έναν άλλον κόσμο!
Ο Κώστας Ανυφαντής, δείχνοντας ενδιαφέρον προς το άγνωστο και το μυστήριο, κατόρθωσε να με ταράξει και για να ακριβολογώ να με κάνει να αναρωτηθώ πού και πότε είχα ακούσει μερικούς από τους θρύλους αυτούς.
Κι όπως λέει κι ο ίδιος ότι "παντού υπάρχει ένας μύθος", συνεχίζω την τρελή μου φαντασία με το εξής ερώτημα :
Πρόκειται σίγουρα για μύθους;
Συναρπαστικό βιβλίο, πολλά συγχαρητήρια στον συγγραφέα!


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου