Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

ΠΡΟΔΟΜΕΝΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΝΙΚΟΛΙΑ ΠΑΝΙΔΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ

 Άννα και Ηλέκτρα!
Δύο αιώνιες φίλες!

Από μικρές μαζί στο σχολείο, στις σπουδές, στο Παρίσι, ώσπου φτάνουμε στο σήμερα, στην Ελλάδα, όπου έχουν μια επιχείρηση με αρώματα.
Η Άννα, εδώ κι ένα χρόνο είναι ερωτευμένη με τον Ανδρέα, ενώ η Ηλέκτρα, απογοητευμένη από την τελευταία της σχέση, είναι μόνη.
Ξαφνικά, αρχίζουν και φανερώνονται μυστικά της μητέρας της Άννας. Το παρελθόν έρχεται και χτυπάει την πόρτα ζητώντας να πάρει πίσω ότι του οφείλουν.
Πρόκειται για ένα βιβλίο που υμνεί την φιλία και καταδικάζει τον έρωτα.
Η ζωή όμως ενεργοποιεί κι επιταχύνει, μάλιστα, καταστάσεις που δεν είναι διαχειρίσιμες.
Ο χρόνος δεν δίνει αυτήν την ευκαιρία και τα γεγονότα προηγούνται των εξελίξεων.
Μια μεγάλη νύχτα ο έρωτας θα δείξει δύο από τις όψεις του.
Στον πρώτο χρόνο η φιλία καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των σκέψεων μου και χαίρομαι που αντέχει στο χρόνο.
Την επόμενη στιγμή με καταρρακώνει ο έρωτας με τη μορφή του Ιανού. Με το διπλό του πρόσωπο ματώνει το ένα σώμα και από την άλλη ανυψώνει το άλλο.Σε συνεταιρισμό με τον χρόνο λειτούργησε καταλυτικά και αμετάκλητα.
Δύο έννοιες εντελώς ξεκαθαρισμένες κι όμως ανακατεύονται χωρίς να πάρουν την άδεια κανενός. Εν ερήμην σου, οι αποφάσεις παίρνονται σε ένα παιχνίδι που δε θες να συμμετέχεις. Απλώς κοιτάζεις το πιόνι. Το αποτέλεσμα;
Δύο μορφές, δύο φιλίες, δύο αγάπες ματωμένες.
Δύο αιώνιες φίλες!

Η Νικολία Πανίδου γράφει το πρώτο της βιβλίο! Πρόκειται για μια καταπληκτική νουβέλα που δεν κουράζει, το αντίθετο μάλιστα, θέλεις κι άλλο...
Εστιάζει στις σκέψεις των ηρώων της και με μια έντονη κι επιθετική γραφή διαμορφώνει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να ξεδιπλωθούν μπροστά μας απροκάλυπτα, θέλοντας και μη. Η ζωή τούς ξεπερνά και οι αποφάσεις τους είναι ακραίες.
Με περιεκτικό λόγο μου έδειξε την άλλη πλευρά της ζωής! Μιας ζωής, όπου ο έρωτας μασκαρεύεται. Φαντάζομαι ότι δεν είναι άγνωστη αυτή του η πτυχή σε πολλούς από εμάς.
Από την μία πλευρά ο ορισμός του έρωτα, ακραίος και ολισθηρός και από την άλλη η φιλία αντιμέτωπη μαζί του.
Η συγγραφέας μας παρουσιάζει τα προφίλ των δύο αυτών γυναικών. Η ζωή τις ένωσε από την αρχή της ύπαρξή τους επιλέγοντας να μας φανερώσει τη διαφορετικότητα στο τέλος.
Η ερώτηση που μου ήρθε στο μυαλό αβίαστα είναι η εξής :
Πού βρίσκεται η αλήθεια και πόσο μας βοηθά να την γνωρίζουμε;
Εκπληκτικό το πρώτο βήμα της συγγραφέως και είμαι σίγουρη ότι αυτή η σπίθα που υπάρχει μέσα της θα την οδηγήσει σε πολλά και όμορφα μονοπάτια στον μαγικό κόσμο του βιβλίου!


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου