Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

ΗΜΙΦΩΣ: ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΤΥΜΒΡΗ ΣΤΕΦΑΝΙ ΙΑΚΩΒΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ

Η έφηβη Ρωξάνη κατακλύζεται από μία διάχυτη περιέργεια. Αδιαφορεί για τις φήμες που συνοδεύουν το παλιό, στοιχειωμένο και εγκαταλελειμμένο κάστρο που δεσπόζει στον λόφο του Τύμβρη και κινητοποιεί το ενδιαφέρον της ώστε να αποκτήσει μόνη της τη γνώση, θεωρώντας ότι όλων των άλλων είναι ελλιπής όσον αφορά το συγκεκριμένο μέρος.
Κάνοντας πέρα όλους, ακόμη και τους δύο καλύτερους της φίλους, εισχωρεί στο κάστρο και ανακαλύπτει πολλά καινούργια πράγματα, άλλοτε καλά που την κάνουν χαρούμενη κι ευτυχισμένη κι άλλοτε βιώνει αρνητικά συναισθήματα λόγω της απόγνωσης και του τρόμου.
Το κάστρο του Τύμβρη είναι το πρώτο βιβλίο της τριλογίας "Ημίφως". Η συγγραφέας μεταφέρει άψογα ένα παραμύθι στο μυαλό μας ζωγραφίζοντάς το μερικές φορές με όμορφα και ζωντανά χρώματα, ενώ μερικές άλλες το γοτθικό στοιχείο παρέα με τρομακτικές φιγούρες, σκιές και ανάσες, μας ταξιδεύει σε έναν εξωπραγματικό κόσμο.
Μυστήριο πλανάται στην ατμόσφαιρα όλου του βιβλίου καθηλώνοντάς μας μέχρι και την τελευταία σελίδα, αφήνοντάς μας όμως ανικανοποίητους αναζητώντας επειγόντως τη συνέχεια!
Πρόκειται για ένα γοητευτικό παραμύθι με τους ήρωες να κουβαλούν μαζί τους τα παράξενα ονόματά τους, κάτι που μας εκπλήσσει ευχάριστα.
Ο έρωτας αθέατος, περιμένει υπομονετικά την εντολή του μαέστρου για να εμφανιστεί.
Προδοσία και μεταμέλεια εναλλάσσονται αρκετά συχνά και από διαφορετικούς ήρωες. Ο καθένας τους έχει τις δικές του σκέψεις και ιδιομορφίες, γεγονός που συμβάλλει στην διαφορετικότητα του βιβλίου.
Φαντασία και ρεαλισμός τέμνονται με τρόπους που νομίζουμε ότι είναι η απόλυτη πραγματικότητα.
Γοητεία, ομορφιά, λουλούδια και πανάρχαια μενταγιόν, μουσική ερχόμενη ως μπαλάντα μπλέκονται γλυκά και ρομαντικά ταράζοντας όλες τις αισθήσεις μας. Μυρωδιές φερμένες από μια άλλη εποχή στο σήμερα με σημείο αναφοράς το κάστρο, το αιώνιο αυτό οικοδόμημα με ατμοσφαιρικό παρελθόν, παρόν και υποθέτω μέλλον.
Είναι ένα βιβλίο που μας θυμίζει ότι τα πάντα είναι αληθινά μα και τίποτα δεν υπάρχει!
Καλογραμμένο, με συνεχή ροή, μας δημιουργεί την αίσθηση ότι βρισκόμαστε σε μια άλλη εποχή που δεν υπήρξε ποτέ!
Περιμένω με αγωνία τη συνέχεια γιατί είμαι σίγουρη ότι η Ρωξάνη έχει πολλά ακόμη να μου φανερώσει!


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου