Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Η ΑΓΑΠΗΤΙΚΙΑ ΣΟΦΗ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

 Η ζωή μιας τολμηρή και ξεχωριστής γυναίκας στην ταραγμένη εποχή του Εθνικού Διχασμού και των μετέπειτα χρόνων, η οποία δε θα διστάσει να απαρνηθεί τα προνόμια της κοινωνικής της θέσης και να πάει κόντρα στα επικρατούντα ήθη, ακολουθώντας τα προστάγματα της καρδιάς της.

Η συγγραφέας παραθέτει την ελληνική πραγματικότητα μέσα από έναν ακόμη εμφύλιο πόλεμο. Οι φιλοβασιλικοί εναντίων των οπαδών του Βενιζέλου. Η ιστορία της ηρωίδας μας βουτηγμένη στην Παγκόσμια Ιστορία. Ο έρωτάς της για έναν Τουρκομερίτη, τον Χάρη, διασχίζει κάθετα τον πόλεμο όλων των πλευρών εναντίον όλων.
Με παρέσυρε μέσα σε έναν κόσμο καθ' όλα υπαρκτό και με την ιδιοσυγκρασία των ηρώων της με μάγεψε αλλά παράλληλα με προβλημάτισε.
Η ιστορία της πατρίδας μας είναι γεμάτη αίμα, τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι αποφάσεις όλων των ηγετών ανά τα χρόνια μάτωσαν και συνεχίζουν να ματώνουν τη χώρα μας.
Μας συστήνει στην Ελλάδα του χθες και αντιλαμβανόμαστε ότι δε διαφέρει στο ελάχιστο από την σημερινή.
Μέσα από το μυθιστόρημά της καταγράφει την τόλμη και τη γενναιότητα του Έλληνα και μας θυμίζει τις αιματηρές του θυσίες. Με την εξαίρετη γραφή και γνώση της διακοσμεί σελίδα με σελίδα τον έρωτα, την αγάπη, τα παραμύθια και την ίντριγκα.
Οι ήρωες της ειναι βγαλμένοι μέσα από πίνακες ζωγραφικής, παρμένοι από την ελληνική πραγματικότητα και πλασμένοι με αμέτρητη γενναιότητα.
Η συγγραφέας ξέρει τον τρόπο, είναι γνώριμος κι αγαπημένος για την ίδια. Εμείς με τη σειρά μας κάθε φορά περιμένουμε το βιβλίο εκείνο που θα μας απογειώσει μέσα από τις πτυχές της ιστορίας μας. Η Σοφη Θεοδωρίδου ξέρει ιστορία και την ξέρει καλά!
Και, για μια ακόμη φορά, μέσα από έναν έρωτα θέλησε να μας δείξει με τα δικά της μάτια, την αλήθεια.
Ελπίζω κι εύχομαι να συνεχίσει να εμπλουτίζει τις βιβλιοθήκες μας με τέτοιου είδους πονήματα γιατί η διδαχή της είναι απαραίτητη και την περιμένουμε όλοι οι αναγνώστες της εναγωνίως .
Ο κόσμος της είναι αριστουργηματικός και μαγικός.
Είναι από τους λίγους συγγραφείς που μας γνωρίζει την Ελλάδα άλλων εποχών και δεν μένει παρά να την ευχαριστήσουμε για αυτό.


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου