Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΠΑΚΛΗ-ΓΟΥΛΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ

"Έρωτας, αίμα, θάνατος και πέντε δρόμοι που θα γίνουν ένας! "

Ποιος θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι το βιβλίο αυτό θα περιείχε τόσο θάνατο όσο και έρωτα;
Κανείς!
Κι όμως...

Πέντε άνθρωποι, και συγκεκριμένα πέντε άντρες, θα συναντηθούν. Ο ένας από αυτούς, ίσως να είναι ο δολοφόνος της Μαντώς, της γυναίκας - μυστήριο. Η μοιραία αυτή γυναίκα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, τους ένωσε μεταξύ τους για μια ολόκληρη ζωή!

Πρόκειται για μια αστυνομική-ερωτική ιστορία με πολλά άλυτα μυστικά που αιωρούνται...
Η συγγραφέας, Γεωργία Μπακλή, καταφέρνει να μας οδηγεί κάθε φορά σε νέες παραμέτρους, με αποτέλεσμα να αναθεωρείς για τη λύση του μυστηρίου, αρκετά συχνά. Και αυτός είναι ένας λόγος που σαν αστυνομική ιστορία, επιτυγχάνει τον στόχο της.

Οι πέντε άντρες, ο καθένας με τη δική του ευθύνη, είναι ο εν δυνάμει δολοφόνος της άναρχης και άκαρδης αυτής γυναίκας, η οποία τους χρησιμοποίησε σε μια στημένη παρτίδα σκάκι όπου η βασίλισσα ηγείται των κινήσεών τους, του μυαλού τους αλλά και της καρδιάς τους.
Από την άλλη πλευρά, η ερωτική ιστορία επιβάλλει σε αυτούς τους άντρες να ακολουθήσουν αδιέξοδα μονοπάτια στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τη μυστηριώδη Μαντώ, έστω κι αν αυτή εξακολουθεί και μετά θάνατον, να τους εξουσιάζει.

Είναι ένα βιβλίο καλογραμμένο, με στρωτή ροή, με ιδιαίτερους και κάποιους προβληματικούς χαρακτήρες. Αποτελούν μέρος μιας μεγάλης τάξης του αντρικού πληθυσμού, της οποίας μια έξυπνη και σέξυ γυναίκα, τυλίγει στα πλοκάμια της μέσα από τις προσωπικές τους ιστορίες, όπου λυγίζουν και παραδίδονται αμαχητί.

Κατά τη γνώμη μου πάντα, θα ήθελα λίγη περισσότερη ανάλυση της ιστορίας του καθενός, γιατί τα πρόσωπα που εμπλέκονται είναι πολλά κι ελοχεύει ο κίνδυνος της δύσκολης αναγνωστικής αναγνώρισης κι εμβάθυνσης των προσωπικοτήτων τους.
Τραβά το ενδιαφέρον και την προσοχή από την αρχή, καθώς ο θάνατος σε υποδέχεται από τις πρώτες σελίδες, οπότε - θέλοντας και μη- ψάχνεις και συλλέγεις στοιχεία μέχρι το φινάλε.

Η αλήθεια είναι, πως η εύρεση του δολοφόνου δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Θα έλεγα, μη προβλεπόμενη, ώσπου στο τέλος η συγγραφέας ξεκαθαρίζει καταλυτικά το τοπίο.
Με διάφορες σκέψεις της, αντιλαμβάνεσαι εύκολα ότι η αστυνομική λογοτεχνία την αγαπά!
Οι προσδοκίες μου, λοιπόν, πολλές, εφόσον με το πρώτο πόνημά της, ξεχώρισε!
Μπράβο!


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου